Journalistik

By on May 24, 2022

“Enhver kunne se, at det ikke var nemt at være gift med Alvar”. Arkitekten Elissa Aalto var gift med en af verdens største arkitekter, Alvar Aalto. Men blev hun overset? Måske var hun et miskendt geni? Artikel skrevet til Politikens kulturredaktion i anledning af 100 året for Elissa Aaltos fødsel. Gavelink her.

Hvordan kan dansk glaskunst blive til en spændende historie? Det kan det fx, hvis man portrætterer glaskongen Per Lütken (1916-1998) igennem datteren Malene, som fortæller om sin vilde far. Per Lütkens Holmegaardglas har stået i næsten alle danske hjem. Artikel til Politikens kulturredaktion. Gavelink her.

Er kunst en god investering? Undersøgende journalistik i Forbrugerrådets blad Tænk Penge. Som sidehistorie, en case, var kunstsamleren Erik Veistrup et eksempel på, at kunst godt kan betale sig. På billedet ses han foran et Tal R-maleri.

28-årige Sandra P blev døv. Først på det ene øre og så seks år senere på det andet. Ud af det blå. Hun fejlede intet og kan ikke få en forklaring på den pludselige døvhed. Artikler om Sudden Deafness i Politiken.

Rejsereportage: Kan børn bestige bjerge? Ja, det kan de. Også Tysklands næsthøjeste bjerg, Karwendel, når man kun er fem år. Foto fra bygning på toppen.

Er Georg Metz en sur gammel mand? Ja! Men han er også skideskæg og klog og fortæller gerne om høretab og opera. Her i Operaen på Holmen i København. Portræt bragt i Hørelsen sommeren 2022.

Hvordan kan man skrive en interessant artikel om hårsmykker – altså smykker lavet af nu døde menneskers hår i 1800-tallet? Det kan man fx ved at følge sporene rundt i Danmark og finde historien fra Jægerspris, over Bogense til Frederikshavn. Se artikel her.

Danske designklassikere bliver kopieret i stor stil – selv Justin Bieber er blevet snydt. Featureartikel i Politikens Designtillæg i 2022. Se artikel. Brug gavelink her, hvis du ikke er abonnent.